Po stopách K:CMS a K:Board

Kategorie: Začátky
Po stopách K:CMS a K:Board

Po stopách k začátkům s K:CMS a K:Board alias mé smyčce K:Komplet

Aneb hledal jsem jednoduchý systém na vydávání článků, sem tam nějaké galerie a fórum, kam bych mohl nejen já psát-tenkrát pro naši dabingovou skupinu Perla Group ;) . A přesně to mi nabízely K:CMS a K:Board :) Nakonec se z toho stala závislost a datum omluvte, je to spíš nástřel :D +/- v tom dni ;)

(Přesun z mého původního webu-jen informace o tom, proč jsem se na Redakční a Publikační Systém K:CMS a Fórum K:Board upnul :-) )

Co se stalo a jak jsem k tomuto RS tak rychle přišel a hlavně proč jsem u něj zůstal?

Systém K:CMS mě tenkráte fascinoval svou jednoduchostí a co se datového objemu či chcete-li váhy týče, měl jen pod 1 mb a tak se pro mne stal zajímavým už proto. Okrajově jsem si oťukával všechny redakční systémy a většina byla otřesně velká objemem a tak jsem hledal něco malého a využitelného!

Narazil jsem na K:CMS a velmi mne zaujal!

A tak jsem jej zkusil nejprve na soukromý server a poté jsem pro naši malou dabérskou skupinku Perla Group tento systém instaloval aji na náš server a využil jeho počátečního rozjezdu a dnes si skoro troufám říct, že bych jej jen s nechutí přeinstalovával něčím jiným!

I přes drobný uživatelský paskvil ze začátku jsem si zvykl... šlo hlavně o to, že Joomla a jí podobné aplikace využívaly přímého editoru html anebo jen jakéhosi textového editoru a to prostě nebylo ono, ovšem u K:CMS to bylo jinak... tam člověk musel po reinformování o html na mém oblíbeném webu Jak psát web.cz doplňovat ty značky jinak a to bylo zajímavé... Navíc mne tlačil čas a tak jsem pro dabérskou komunu vybral tenhle a rozjel ho!

 

První dojmy a kroky s K:CMS

První kroky...
No, nebyly nijak jednoduché...
Člověk se musel v řádu cca týdne až 14ti dní naučit základy a vesele se začal plnit, ale i tak je jeho obsah i vzhled jen základní a tak si budu ještě hrát! Jde o to vytvořit působivě prezentační web a dát mu solidní háv a přitom ho nepřeplácat moc náročnými grafikami, aby se dal zobrazit všude! To pro webažanta jako jsem já je úkol nelehký, něco se naučíte, oni to dvakrát změní a vy jedete nanovo! :)

I tak ale nevzdávám ani hloubkové studium dodatečných věcí jako je PHP a CSS potřebné pro vývoj a úpravy webů, však bude ještě šancí dost a tak jsem si jist, že na úkor toho o mně ještě malinko slyšet bude, otázka je, zda to bude v hrdosti či posměchu... :)

 

A na závěr reklama...

Pokud by si jej chtěl někdo zkusit, vřele a bez rozmyslu doporučuji zavítat na stránky K:CMS a věnovat se jak sekci s posledním buildem, tak i sekci s návodem pro uživatele, na kterém mám podíl... i když jen částečný... :)

 

>post edit< by 28.3.2009 am 0:22AM// toho formátování si moc nevšímejte, ještě pořád si s tím hraji a tak jsem sám zvědav, jak moc to bude efektivní!

Komentáře

postPřidat komentář

Nebyly přidány žádné komentáře.