Jak to začalo

Kategorie: Začátky
Jak to začalo

Inspirace k úpravě stránek aneb proč? Jak to začalo aneb co mě vedlo směrem na úpravy webu a designu všeobecně...

Mnoho z vás si jistě říká proč a co vlastně mě vedlo k tomu, že jsem začal upravovat webové stránky tak, jak je tomu dnes. Popravdě je to jedna z mála možností, jak svůj zájem rozvíjet a vědět, že se máte neustále co učit. Samozřejmostí zůstává, jak vznikají nové trendy a standardy, tak i já se musím učit nové a nové kódy, nové a nové zkratky a v neposlední řadě také úpravu kódu v takové podobě, aby byl srozumitelný a čitelný i pro úplné nováčky, jakým jsem stále i já.

Kdysi mě k tomu navedl jeden kouzelný systém, který mě zaujal právě s malým objemem vcelku srozumitelným kódem, v té době poutavým designem a celkovou souhrou na několika webových prostorech/hostinzích (K:CMS a K:Board jako fórum). Moje poprvé na tom bylo hlavně to, že přes drobné počáteční potíže byl vcelku šikovný a plně vystihl přesně to, co jsem od podobného systému čekal. Navíc zde byly bonusy, o kterých jsem prve neměl ani zdání a mile mě překvapily. Zajímavostí bylo, že jsem ani nečekal tolik funkcí v jednom systému a nakonec mě mile překvapila extra hlavně diskuze, která byla jednoduchá a dobře strukturovaná

Autor systému a diskuze byl sdílný k tomu rozebírat jednotlivé problémy rozumně klidnou cestou a nakonec se z nás fanoušků v první linii učinila technická podpora nejenom tohoto systému, ale i diskuze.

Jelikož později jsem byl nejednou haněn za to, jaký nesmysl to je, podotýkám, že v té době jsem to vnímal jako super možnost, systémy fungovaly a říkat si může kdo chce co chce.

Proč se opakovat? Protože mi to přijde nejenom logické, ale i normální, že byly a jsou i nepřející konkurenční skupiny, jež nás hanily, zakládaly falešné profily a posílaly špatná hodnocení na programové servery a stránky jako bylo Stahuj.cz nebo Instaluj.cz.

Mohu tvrdit, že hlavní systém byl natolik ideální, že jej využívali prakticky všichni, co nepotřebovali přehršel funkcí, které je stejně nevyužili a nakonec je mnoho skalních fandů dodnes a mohu osobně hrdě tvrdit, že pokud bych našel něco podobného, osobně bych to zapojil do průzkumu kódů a snažil se o stálou podporu. Nerad bych zánik, jako to dopadlo s tímto systémem, respektive sestavou.

Jak říkám... Hledal jsem jednoduchý systém a nakonec jsem našel něco víc a musím osobně dodat, že jsem za to byl velmi rád a technická podpora mi investovala velký čas, který bych jinak investoval kdo hloupostí nebo špatné činnosti, musím všem poděkovat! ;)

Na četné dotazy musím bohužel odpovědět záporně, co se týká systémů jako takových. Bohužel již nebudou podporovány ve stávající podobě, jelikož jejich kódy nesouhlasí s dnešními standardy a bylo by obtížné je upravit do optimální, funkční a provozuschopné podoby zejména pro mě, jelikož tak daleko ještě rozhodně nejsem.

Děkuji za přízeň a budu rád, když mě budete sledovat, jelikož nevylučuji, že můžu najít něco podobného a opětovně tomu investovat nějaký čas a kdo ví, třeba mě to nakonec bude bavit víc, jelikož už nyní mám i více znalostí, než když jsem našel původní systém. Všem musím poděkovat a též zdůraznit, že se stále snažím najít ideální skiny, témata i systém pro Vaše i moje stránky.

Vydržme, ono mě něco kopne ;)

 

Omlouvám se za delší čtení, snad Vás pobaví a dozvíte se něco o mě samotném ;)

Komentáře

postPřidat komentář

Nebyly přidány žádné komentáře.