Servis nejen PC, ale i NTB

Kategorie: Všeobecně
Servis nejen PC, ale i NTB

Zrušili Váš oblíbený servis? Není už Váš oblíbený servisák k mání, protože pracuje pro větší firmu, i když předtím to dělal pro sebe a pro zábavu? Možná jste tu správně, možná ne, posuďte sami ;) Snažím se tu vystihnout, co a kdy je lepší do servisu, co lze opravit na dálku třeba přes teamviewer

Napřed moje dovednosti a znalosti:

-Nejprve je vždy nutné PC nebo NTB vysát a očistit od prachu, hlavně větráky a otvory pro odvod teplého vzduchu. V PC skříních využiju k tomu určené štětce zakoupené speciálně jen na čištění, v ničem nijak nemáčím, nic nestříkám, vše nasucho! Prach a nasbírané nečistoty se musí odstranit, jinak by PC nebo NTB časem stejně musel na vyčištění. Za drobný prach atd se nestyďte, byl by zázrak, kdyby i po 2 letech byl NTB jako nový a bez smítka prachu, u PC platí dvojnásob ;) Je-li to nutné, u PC měním závadnou součást dle dohody s Vámi s informací, kolik stála a Vy ji doplatíte. U NTB platí pouze pro paměti, hdd, zdroj, s ostatním bych šel stejně jako Vy do servisu - Vy ušetříte čas za vyřizování, vyřeším to já (Nechám se poučit, jak takové závadě předcházet) ;)

-Zkontrolovat vhodným typem antiviru, zda není PC či NTB napaden virem (zejména, pokud Vy nebo děti rádi stahujete hry, aplikace, videa, fotky a mohlo by se stát, že z neověřeného zdroje ;) ). Osobně rád použiju sem tam Online NOD32 v kombinaci s Windows Defenderem a Avastem free ;) Až na jednu vyjímku vždy stačilo ;)

-Vytvořím zálohu systému, bude-li třeba, přeinstaluju Vámi určené programy nebo celý os včetně nutných ovladačů ke správnému provozu PC či NTB, samozřejmě s platnými licencemi k PC či NTB. V rámci tohohle postupu můžeme rozdělit pevný disk na část pro os a část pro stahování, programy, hry, prostě další data včetně záloh, i když ty bych doporučil mít speciálně třeba na externím disku mimo PC a NTB. V případě nutnosti můžu některé programy nastavit na Vaše přání, ale spíš bych tohle doporučil Vám, ať víte, co kde lze nastavit.

-Přes TeamViewer: TeamViewer ke stažení pro windows (pozor, otvírají se v novém okně či záložce) je moje levá ruka v oblasti podpory a vždy se budu ptát: "A jaké je Tvé Team ID?" pokud už Vás nebudu mít ve své skupině kontaktů :)

Co poskytuje? Hlavně podporu a kontrolu na dálku v oblasti programů a operačního systému obecně. Osobně můžu jen doporučit, pro rychlou podporu ze stránek výrobce stáhnout teamviewer quicksupport čili teamviewer qs a nainstalovat :) hned se po instalaci musí objevit id a to mi řeknete, dál už to bude závislé jen na našem spojení, jak moc plynulé to bude a pokud si budeme moci hned i zavolat, bude to paráda, samozřejmě přes program, měl by to podporovat ;) Budu moci na dálku hýbat s Vaší myší, ovládat programy, budeme si povídat, co je třeba kde a jak dělat. Někdy je to lepší než se s PC či NTB zbytečně vláčet do servisu ;) Projeté peníze, zbytečně investované kvůli prkotině, kterou v závěru opravíme třeba jen třemi kliky myší ;)

-Vždy potřebuji vědět: Zda je to PC nebo NTB, jaký je na něm operační systém a jeho verzi, výkon PC či NTB neboli jak velká je paměť ramm a procesorových jader (aspoň přibližně), jak velký máte hdd čili pevný disk, zda používáte antivir program a jak často aktualizujete nejen os, ale i ovladače PC a NTB ;) Samozřejmě zda u PC či NTB jsou i děti, kdo s ním naposled pracoval, zda bylo vše normální, zda se vypnul bez problémů a sám.

Případné dotazy ideálně přes soukromé zprávy, jste-li přihlášení, případně přes kontakt zde na stránkách.

Komentáře

postPřidat komentář

Nebyly přidány žádné komentáře.