Bez lepku poprvé

Kategorie: Všeobecně
Bez lepku poprvé

Bezlepek aneb dieta, co nechceš.... Bezlepková dieta je něco, co nechce defacto žádnej chlap a natož pak ženská....

Co se stane, řekne-li Vám doktor o bezlepkové dietě, co se smí a co ne? Tady jen stručněji rozeberu co se včera dělo u doktora a proč jsem tam byl...

Začalo to asi v listopadu a já začal podezřele a nezvykle často po zcela normálních jídlech (svíčková, těstoviny s masem, rajská, čočka coby luštěnina, pomazánky doma dělané aji z krámu atd. ...) moc lítat na záchod a později to provázelo i dost silný nafouknutí, bolesti a to až do vyloučení z těla! Pak se to vstupňovalo, až mi i v práci řekli, že vypadám jak zombie, dokopalo mě to k doktorovi s obtížemi a s nutností vyložit karty na stůl!

Ten hned chtěl Kolonoskopii (vyšetření, při kterém po analgeticích a lokálnímu umrtvení zavedou řitním otvorem, selsky "zadkem" hadici do střev a prohlédnou je!), kterou jsem však já z internetu nabyt znalostí rapidně zamítl jako nouzovou záchranu, až selžou ostatní metody a stejně pochodil pan doktor aji s Fibroscopií (jinak známou také jako gastroskopií, v obou případech se jedná o lokální umrtvení krku a zavedení sondy do žaludku a nejen tam, ale i mírně níže...), kdy jsem mu důrazně poukázal na to, jak se ke mně zachovali zde v nemocnici/poliklinice v Českých Budějovicích jakožto k 15ti letému Hňupovi, co ani neumí polykat hadici, a to, že jsem byl na podobné věci poprvé, jim asi nedocházelo, dle doktora jsem jako pacient byl z nejhorších a to ani nemluvím o tom, že mi pak nebylo v krku nic příjemného dva dny (každý to snášíme jinak, kamarád si po tomhle šel dát zmrzku a ještě se smál, že tam za 8 hodin nalačno půjde zas, jak to bylo hezké... divnej... ).

Pokoušel se mne tedy aspoň přesvědčovat o nutnosti a pak mne tedy s podezřením na alergie odeslal na zdejší alergologickou laboratoř jedné lékařky, s kterou jsem na Poliklinice Jih Č.B. diskutoval alergie a podstoupil řadu testů... No, nepotvrdilo se nic moc a tak mne odeslala po projevu obdobných potíží znovu po svíčkové, hovězím s knedlíky atd. opět na testy a to rovnou na gastroentologickou laboratoř, kde po cca 15 minutkách ani ne lékař udeřil asi hřebíček na hlavičku a diagnóza zní "měsíc bezlepková dieta", zmizí-li obtíže, je to super a já v ní pojedu dál, případně dostanu při obtížích léky na pomoc trávení!

Nedalo mi to a zkusil jsem dnes ještě jakýsi "zátěžový test" (ale nikomu to neradím, jen to bolí a nestojí to za to!), koupil jsem si snad i poslední silně nadopovanou stravu lepkem - jakési racio sušenky s pšenicí atd. prostě to co nesmím, a hle, bolesti i větry a další směrovky k tomu přisvědčují, tedy zatím, normálnímu pečivu a 80% veškerého pečiva, pochoutek atd. s tímto dávám sbohem...

Holt se nyní budu věnovat velmi zdravé výživě a až si udělám přehled druhů stravy pro bezlepkáře, nezapomenu si dávat větší pozor a pokud to nebude příliš riskantní, ozkouším i to pivo...toho bych se vzdal jen velmi nerad!

Než to celé ale dám, mohli by jste, prosím, Vy případně něco doporučit a poučit o takovéto zkušenosti a případní bezlepkáři i o rady a recepty? Budu velmi rád i za všechny začátečníky bezlepkáče.

Je někdo přímo z ČB nebo blízkého okolí?

Děkuju za přečtení, Marty9xxxx

 

"samozřejmě Vám o této bezlepkové dietě příště dle vlastních poznámek napíšu více!"

Komentáře

postPřidat komentář

Nebyly přidány žádné komentáře.