Bez lepku podruhé

Kategorie: Všeobecně
Bez lepku podruhé

Bezlepková dieta po více než jednom měsíci...

Bezlepková dieta není sranda a tak jsem se rozhoupal a popíšu svoje zážitky a možná se tu objeví nějaká nenápadná reklama na některou z prodejen v mém bylišti (a ne, nejde o placenou propagaci ;) :D ).

Po informacích nalezených nejen na www.celiak.cz a přes google na dotaz "bezlepková dieta" a "celiakie" jsem tedy zavedl hned od března onen bezlepkový režim a řeknu Vám, na jednu stranu to nepříjemné není!

Jistě, člověku ta normální sušenka či normální kremrole chybí a netvrdím, že bezlepkové pečivo a výrobky bez lepku vůbec jsou nějak levné, ale stalo se a mě to učí s penězi hospodařit tak, abych na tom nebyl tratný...

Nepopírám, že když bych si koupil konečně taky domácí pekárnu chleba, že bych konečně neušetřil na tom kupování chleba a jiných surovin v Globusu na sídlišti Vltava zde, v Č.B., za cenu okolo 70ti korun ale to bych nesměl být tak žravý a nesměl bych si sušenky atd. nahrazovat všemožně cereálními chlebíčky z rýže a kukuřice s mazaným arašídočokoládovým máslem či pomazánkou, ale znáte to, zvláště vy, co si rádi sladké dopřejete častěji!

Kolikrát jsem dříve slýchával: "Marty, vypadáš vychrtle, bašti trochu..." a dnes mi někteří jen opatrně naznačují, že i když jsem přibral jen o cca 3 kila, je to i tak dost! Přitom při své výšce okolo 170cm bych měl vážit okolo 70-80 kilogramů, aspoň dle toho, co mi řekl doktor!

To mi připomíná tu jednu návštěvu u něj: "Marty, jíš něco vůbec? Ta tvoje Váha se nám nijak zvlášť nehejbe! Sportuješ nějak? Kouříš? Jezdíš na kole nebo máš příliš namáhavé zaměstnání?" .

Já mu na to stroze odvětil, s dovětkem a s úsměvem na rtech: " Pane doktore, já moc nesportuju, ale já co do sebe vpravím, mnou jen projde a nic, žádný tuk ve mně, a mám obavy , že jsem asi marodka, poněvadž toliko cukru, kolik já spořádám za týden, to je neskutečné! Kouřím již tak 3-4 cigarety denně a sportování lze brát jen procházky se psem nebo ježdění na kole, ale jinak o ničem nevím a i v práci (jíž už nemám...pozn. aut.), taky celkem pohoda! Nevím, co by mi tu zastávku v přibírání způsobovalo, nemám něco s organismem?" .

No, pan doktor mi nepomohl a neustále tvrdí, že dle krve atd. je vše v naprostém pořádku, jen já se děsím dne, kdy mi podají nějakou tu nekalou a nepříjemnou diagnosu!

Pravdou je ale jedno, teď je mi fajn a s kombinací Xyzalu a Phanzynormu Forte-N jsem v pohodě a nic moc mi není, jednou jsem zkusil kukuřičné pivo za 50-. tady v Bille na Českobudějovicku, ale to Vám byla trapárna největší, když jsem pak mohl běháním překonat i naše sportovce.... :D

Jináč se ale v čokoládě atd. nijak neomezuji (zuby by mohly ... ehm, no asi spíš nadávat než vyprávět...), ale je třeba dávat si pozor na to, co vlastně můžeme a co ne, že, přeci jen celiakie či bezlepková dieta nejsou sranda!

Úplně jsem se ale zapomněl zmínit o tom, že Phanzynorm Forte-N beru na slinivku, ne na tu dietu ale je fakt, že po počátečním projevu a mírném odmítání nakonec všechno dopadlo dobře a já ho začal snášet a úleva od té doby je neskutečná! To si neumíte představit, jaká byla moje úleva, když jsem se po delší době zas normálně mohl vy**** ! Se s mou drahou polovičkou točil radostí celej svět! A kdo viděl prci, prci prcičky alias American Pie 1, ví jak mi říkali v práci a jeden čas i doma (viz. pro ty pomalejší či zrovna líné přemýšlet, jedná se o onoho týpka, co položil na záda Whistlerovu Mámu... - jde o to, jak mu Whistler říkal na škole "ty pos***!") !

No a cože se to vlastně může? Kukuřičný placky na všecky způsoby bez jakékoliv pšeničné mouky, rýžové placky, ať už ty pufované (alias foukaná rýže) anebo klasické těstovky, všelijaké alternativy bez lepkových surovin (což je ječmen, pšenice i špalda, a další, viz. www.celiakie.cz anebo celiakie do mr. Googla!).

Neznám přílišnej hlad a jak jsem psal, hranolky si můžu taky dát a to vaření brambor atd. na tisíc a jeden způsob taky jde, nehledě na to, že kuřecí k tomu mohu normálně a maso vůbec taky , ale bacha na tlustý, to by v mé kombinaci (tedy možná alergie na lepek + slinivka) nemuselo dělat dobře ani Vám!

To je zatím vše, pokud by Vás zajímalo o této chmuře cokoliv, dejte mi vědět! Marty9xxxx!

Komentáře

postPřidat komentář

Nebyly přidány žádné komentáře.